Datos personales

Mi foto
Natural d'Arocas de Mar, un lloc al sud de Maracaibo
Tipus d'aparença amable,tocat per la Tramuntana.

coses

la meva tieta i jo,fira de st tomàs blanes 1942

Amb tres anys vaig triar la proximitat de les dones, per l'olor de la seva pell fina, pels seus guariments càlids, per la seva bellesa. rfe "viure" 2012 
*

2016: 10 de desembre, Sala Rocio Santa Cruz art

Irrepetible mama, Mayte Vieta 2016

del 15.12.16 a 18.02.2017
*
2016: 15 de setembre, Literatura & Música 26-28 octubre

XVIII Congreso Fundación Caballero Bonald, Jerez de la Frontera*2016: 10 de setembre, la mar de plata de Cadaqués


Parla'ls de vins espesos, de nits manllevades al son, d'abandó i ruïna.
Parla'ls de la ganiveta d'acer que, de Cadaqués a Alexandria, fereix la mar de plata. r. freixenet estol Mediterrànea "Premi Colmenar Viejo 2014" Centenari  Platero i yo
*
2016: 13 de juliol, épaterlebourgeois de ramon freixenet estol

A socaire de l’acte literari dosprimerspremis de lletraminúscula, el dia a dia d’un aprenent d’escriptor com ara jo que, escric per guanyar premis, no pot ser cap altre sinó la recerca sistemàtica de l’artefacte literari que faci possible aconseguir-ho. Així, doncs, engego el relat amb un tipus de material susceptible de poder confegir una línea argumental paral·lela a La cala nudista. El conte de Joan Adell mostra el món oníric del protagonista on tothom se’n riu de la seva nuesa pública. Aquí, dames i cavallers, ens caldrà analitzar el per què d’aquestes rialles; però abans deixeu-me que recordi les imatges impagables d’en Benigne (el protagonista) dient-se nuet davant el mirall: pel que fa al membre, em trobo per damunt de la mitjana. Penso, sincerament, que la pregunta que ens hauríem de fer és aquesta: de quin tan per cent per damunt de la mitjana estem parlant? Un cop desvetllada la incògnita de l’embalum de l’objecte, potser s’entendrà d’una manera diàfana que l’espectacle que oferia el membre d’en Benigne, no es pot qualificar de cap més manera sinó com la passejada d’un tot altiu i desafiant. Tanmateix, cal ser honest com autor, atès que els miratges literaris poden confondre al lector; però la lletra invisible d’aquest projecte de relat es cuidarà de posar en qüestió qualsevol de les perspectives que produeixen els premis literaris. I si us sembla, després, en el cas que la lectura us hagi satisfet celebreu la vida fins a caure estabornits i, sobretot, no llegiu massa que fa venir trist.


*
2016: 11 de juliol, acte literari de lletraminúscula. Lectures de La cala nudista i de M'agradaria dir-me Bradpitt. Taula rodona sobre la influència del desig en els afers quotidians des d'un punt de vista estrictament literari o no.
fotos: EFS
 dosprimerspremis amb Joan Adell, Ramon Freixenet, Xavier Puigdemont, Francesc Saura i Aitor Roger
*
2016: 05 de juliol nova proposta de lletraminúscula, els cinc components taula rodona de l'acte literari: dosprimerspremis
Aitor Roger, Xavier Puigdemont, Ramon Freixenet, Joan Adell i Francesc Saura. Sala de Plens Ajuntament de Blanes, dilluns 11 de juliol a 1/4 de 9 del vespre. 

*
2016: 04 de juliol, Fundació Palau, Caldes d'Estrac 
Festival d'estiu del 7/17 juliol
*
lletraminúscula, nova proposta literària 

2015: 22 de novembre, assaig Llegir Whitman 
foto: A. Roger

foto: A. Roger*
2015: 30 de juny El silenci del pensament
Una tria d'obra de Jaume Plensa que parla del cos, de l'ànima i de la paraula.*

2015: 10 de juny Conversa moderador i ponents de l'acta
Aitor Roger, Antoni Mañach, Ramon Freixenet, Joan Adell, Mayte Vieta i Pere Box. (Sala de Plens, dimarts 16 de juny a 1/4 de 9 del vespre)  
*

*2015: 16 de maig "Contraimatjar" Perajaume i Pedro Azara, Fundació Palau (Caldetes)
Dues lliçons magistrals sobre el perquè de la destrucció d'icones al llarg de la història i el poder de fascinació que suscita la mateixa imatge de destrucció.*
"Naufragi" Mayte Vieta

"Corredors de llum" Mayte Vieta


*

2015: 8 d'abril La Virreina "Modus vivendi" Sophie Calle 

Hi ha artistes que conjuminen perfectament la manera com viuen i l'obra pròpia.
*
17/04/2015
 Fundación Caballero Bonald
Desaprendizajes
 José Manuel Caballero Bonald*


14/03/15 Museu Reina Sofia
Del retorn de la serp de Goeritz, a la invenció de l'arquitectura emocional*
  


*
01/03/2015 Auditori de Girona
Dimitrij Kitajenko, director: Orquesta Sinfónica de Berlin

Programa

 Johannes Brahms: Concert per a violí en re major. Eric Silberg, violí

Sergei Rakhmàninov: Sinfonia núm. 2, en mi menor op. 27 
**


Joan Brossa
Escolteu aquest silenci 


Si no podia escriure, als moments d'eufòria seria guerriller, als de passivitat prestidigitador. Ésser poeta inclou totes dues coses. Joan Brossa. Escolteu aquest silenci Mostra l'obra polièdrica de l'artista partint de tres eixos: el compromís, la transformació i la mirada reflexiva.

Exposició itinerant
Espai Betúlia. Centre de la Paraula i les lletres (Badalona) de 10/10/2014 a 05/12/2014
Centre Cultural la Mercè (Girona) de 08/12/2014 a 30/01/2015 
Museu de Granollers (Granollers) de 26/02/1015 a 03/05/2015
Museu Abelló (Mollet del Vallès) de maig a setembre de 2015

*
XVI CONGRESO FUNDACIÓN CABALLERO BONALD

"La literatura en tiempos de Alfonso X"


Fundación Caballero Bonald - Jerez de la Frontera
días 15, 16 y 17 de octubre de 2014
Salón de actos de la Fundación Caballero Bonald
Calle Caballeros, 17 Jerez de la Frontera (Cadiz)*
XV Congreso de la Fundación Caballero Bonald 2013 

"La literatura de los Premios Cervantes" 

OBJETIVOS:
El congreso del presente año supone una cierta excepción dentro del repertorio temático que viene siendo norma en estas jornadas. Coincidiendo con la concesión del último premio Cervantes al titular de la Fundación, se ha decidido reunir a algunos de los poetas y novelistas que han obtenido dicho reconocimiento. Se trata en líneas generales de plantear una especie de nuevo recordatorio del premio más importante de las literaturas hispánicas, prestando especial atención a aquellos escritores galardonados que de uno u otro modo han mantenido entre ellos unos estrechos vínculos humanos y literarios. Tal es el caso de Jorge Edwards, Juan Marsé, Ana María Matute, Antonio Gamoneda y el propio Caballero Bonald. Una nómina eminente de críticos y profesores conversará con ellos y analizará algún aspecto de la obra de otros premios Cervantes cuya edad les impide viajar o que ya no están con nosotros.
PROGRAMA:
Fechas: 16, 17 y 18 de octubre de 2013 en horario de mañana y tarde.
Lugar: Salón de actos de la Fundación Caballero Bonald. Caballeros, 17. Jerez de la Frontera (Cádiz)
Duración: 20 horas presenciales y 5 horas no presenciales a través de Campus Virtual.
Tipos de matrícula:
- gratuita para profesorado de centros públicos y concertados del ámbito de actuación del CEP de Jerez. Para acogerse a dicha gratuidad, el profesorado habrá de inscribirse a través de "Séneca" o mediante fax al CEP de Jerez.
-ordinaria: 20€
-reducida: 10€. Para estudiantes y desempleados.
Certificación:
El CEP de Jerez emitirá certificación al profesorado asistente. Las comunicaciones que presente el  profesorado no universitario serán certificadas por el Centro del Profesorado de Jerez, mientras que las restantes lo hará la Fundación Caballero Bonald.
Se ha solicitado a la Comisión de Ordenación Académica, Profesorado y Alumnos  de la Universidad de Cádiz el reconocimiento de esta actividad como 1 crédito de libre elección para los estudios de diplomado y licenciado y para los títulos de grado como suplemento al título y de un 1 crédito ECTS (pendientes de confirmación).
NOVEDAD:
En esta edición, los asistentes pueden presentar COMUNICACIONES VINCULADAS AL TEMA DEL CONGRESO.
Todas las comunicaciones serán difundidas en una publicación digital accesible en las plataformas que en su momento se indicarán, pero solo una selección de las mismas, acordada por una comisión creada al efecto, será presentada en el curso del congreso en las horas y días previstos y con la intervención de sus autores o autoras.
Los interesados e interesadas habrán de enviar antes del 8 de septiembre el resumen de su comunicación, acompañándolo con una breve reseña biográfica. El resumen no excederá de 15 líneas en letra Times a cuerpo 12 e incluirá su título y el nombre de su autor/a. A los remitentes se les acusará recibo del mismo y se le remitirán las correspondientes normas de publicación de su trabajo. Los resúmenes se enviarán por correo electrónico afcbonald@aytojerez.es
PROGRAMA

Miércoles, 16 de octubre de 2013

17:30 Entrega de credenciales y documentación.
18:00 Inauguración oficial.
18:30 Conferencia inaugural del congreso y del curso 2013-2014 de la Cátedra Vargas Llosa, a cargo del director de dicha cátedra, escritor y editor J.J. Armas MarceloSobre Mario Vargas Llosa. Premio Cervantes 1994.
20:00 Coloquio. El poeta y escritor José Manuel Caballero Bonald, Premio Cervantes 2012 conversa, acerca de su obra, con Julio Manuel de la Rosa, novelista y escritor.

Jueves, 17 de octubre de 2013

10:30 Santos Sanz Villanueva, catedrático de la Universidad Complutense de Madrid y crítico literario yFernando Valls, profesor de la Universidad Autónoma de Barcelona, escritor y crítico literario, conversan Sobre Juan Marsé . Premio Cervantes 2008.
12:00 Coloquio. La escritora Ana María Matute, Premio Cervantes 2010, conversa, acerca de su obra, con la escritora Juana Salabert
13:30 Presentación del número 18 de la Revista de Literatura Campo de Agramante. Intervienen: José Manuel Caballero Bonald, Fernando Valls y Jesús Fernández Palacios.
18:00 Comunicaciones
Coordina: Manuel Bernal Romero.
Intervienen: 
María José Flores Requejo.
Antonio Rodríguez Almodóvar.
18:30 Conferencia. Ignacio Echevarría, editor, crítico literario. Sobre Juan Carlos Onetti. Premio Cervantes 1980
20:00 Mesa redonda.La narrativa de los Premios Cervantes.
Intervienen: J.J. Armas Marcelo y Santos Sanz Villanueva.
Moderadora: Carmen Ventura

Viernes, 18 de octubre de 2013

10:30 Conferencia. Jaime Siles, catedrático de la Universidad de Valencia, poeta y crítico literario.
Sobre la poesía de José Emilio Pacheco. Premio Cervantes 2009.
11:30 Coloquio. El poeta Antonio Gamoneda, Premio Cervantes 2006, conversa, acerca de su obra, con Tomás Sánchez Santiago, profesor, poeta, escritor. 
13:00 Entrega del Premio Internacional de Ensayo “Caballero Bonald” 2012 
18:00 Comunicaciones
Coordina: José Jurado Morales.
Intervienen: Blanca Flores Cueto. Vicente Vegazo Palacios.
18:30 Mesa redonda: La poesía de los Premios Cervantes.
Intervienen:
Antonio Gamoneda
Tomás Sánchez Santiago 
Jaime Siles.

Moderador: Jesús Fernández Palacios.
20:00 Coloquio. El escritor chileno Jorge Edwards, Premio Cervantes 1999, conversa, acerca de su obra, conFernando R. Lafuente, escritor, director de ABC Cultural.Organizan:
Fundación Caballero Bonald
Ayuntamiento de Jerez
Consejería de Educación, Cultura y Deporte de la Junta de Andalucía - CEP de Jerez

Patrocinan:

Ministerio de Educación, Cultura y Deportes
Fundación Provincial de Cultura de la Diputación de Cádiz
Fundación Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes
Fundación Cajasol
Cátedra  Vargas Llosa
Fundación José Manuel Lara
Santander Universidades
Tío Pepe


Colabora:

Universidad de Cádiz
Grupo Joly. Diario de Jerez
Más información:
-Fundación Caballero Bonald
Caballeros, 17
11402  Jerez de la Frontera (Cádiz)
Telf. 956 149 140 – Fax. 956 149 141
E-mail: fcbonald@aytojerez.es
www.fcbonald.com
-Vicerrectorado de Proyección Social, Cultural e Internacional. Edificio Constitución 1812 (Antiguo Cuartel de La Bomba). Paseo Carlos III nº 3, 1ª planta. 11003-Cádiz. Teléfono 956015800, correo electrónico: extension@uca.es
-Centro del Profesorado de Jerez
Alameda Cristina, 11, 2ª planta
11403  Jerez de la Frontera (Cádiz)  
Telf. 856 814 303/02 – Fax. 856 814 306


Jose Manuel Caballero Bonald, designado autor del año en Andalucía

Próximos días 8, 9 y 10 de abril, jornadas de homenaje bajo el titulo "Leyendo a Caballero Bonald". Fundación C/ Caballeros, 17 Jerez de la Frontera tf: 956149140
Como cada otoño, la Fundación Caballero Bonald regala a la cultura jerezana su congreso anual. En esta ocasión lleva por título ‘Sondeos en la literatura española: transgresores y heterodoxos’, y se celebrará entre el 24 y el 26 de octubre, en la propia sede de la fundación.
Entre los ponentes que darán contenido a la cita literaria más importante del año destacan el catedrático de la Universidad de Zaragoza, escritor y crítico literario, José-Carlos Mainer; el escritor José María Ridao; el catedrático de la Universidad de Salamanca, escritor y crítico literario, Ricardo Senabre; el catedrático de la Universidad Carlos III, poeta y escritor, César Antonio Molina; la poeta, escritora y traductora, Clara Janés; la escritora Marta Sanz y el autor roteño Felipe Benítez Reyes, entre otros. El cierre será protagonizado por el literato Juan Goytisolo. Fundación Caballero Bonal, Jerez de la Frontera 16 de octubre de 2012documenta 13 kassel (09/06-16/9 2012)
estació alexander plaz


bauhaus berlindalí i gala a documenta"conferencia nocturna" edward hopper 1949"chop suey" edward hopper 1929


"sol del matí" edward hopper 1952


L'art genera una idea abstracte i cadascú, lliurement, crea dins el seu cap el model propi de bellesa. rfe "sobre l'art" 2012
delta: "remot" antonia borràs 2012
“…justamente allí,
donde los atavismos no son sino presagios, 
un sagrado animal protege nuestros sueños” J.M.Caballero Bonald "Manual de infractores" 
delta: "esblaimen" antonia borràs 2012
Se sent —carrer avall— el picar dels martells a l'enclusa del ferrer. Tres o quatre portes més enllà de casa, el fill del lampista, amb la finestra oberta, fa els seus monòtons, inacabables exercicis de violí, esblaimats. Josep Pla 


L’esblaimat és l'adjectiu fort. Tota la frase ha estat una preparació, ha estat un accentuar la vulgaritat, la simplicitat del tema i, aleshores, ve la tècnica pròpiament estilística i pròpiament verbal. Gabriel Ferrater
delta: "deixant-se fer" antonia borràs 2012
Deixa’t fer. Oblida la por, aprofita’t del que sóc, com tu, un tros de carn que no pertany a ningú més sinó a Déu. Pren una mica de la meva bellesa, del perfum de la meva pell. Se t’ofereixen. No serà cap traïció, ni cap promesa; ni cap derrota, ni cap victòria. Mathias Enard "Parla'ls de batalles de reis i d'elefants"


2 comentarios:

 1. El encanto de la fotografía en blanco y negro.
  ¡Guapo de niño - Guapo de adulto!

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Inma, me alegra que te gusten,gracias por tu comentario

   Eliminar